Мар'яна Безугла. Джерело: Facebook народної депутатки

Нардепку Безуглу все ж відправлять у відставку з посади в Комітеті нацбезпеки, але є нюанси, — ЗМІ

Рішення про зняття Мар'яни Безуглої з посади заступника голови Комітету з національної безпеки, оборони та розвідки вже фактично ухвалено. Водночас на одній із нарад в Офісі президента звучала ідея про те, щоби разом з нею пішов і голова комітету Олександр Завітневич, який конфліктує з нею.

Про це повідомив "РБК-Україна" з посиланням на власні джерела, які стверджують, що цього тижня постанову про зняття Безуглої не винесли до сесійної зали через позицію Офісу президента.

"Хто би що не казав, а Мар'яну в Офісі президента вважають своєю людиною. Тому й пригальмували її відставку. Умовно кажуть так: багато меседжів, які видавала Безугла, з'являлися не за її власною ініціативою", — зазначив один із депутатів від "Слуги народу".

Насправді Офісу не сподобався сам резонанс, що піднявся навколо цієї історії, а не те, що зачепили Безуглу. За словами співрозмовника видання, на Банковій не розуміють, чому голова комітету Олександр Завітневич дозволив розростися конфлікту, а не погасив його всередині.

"Тому й на одній із нарад в Офісі президента прозвучало таке: мовляв, якщо голова комітету не може навести лад, то, може, Завітневича варто відправити у відставку разом із Безуглою? Хоча насправді наряд чи нагорі насправді хочуть відставки Завітневича", — сказав один із членів фракції Зеленського.

При цьому у "Слузі народу" Завітневич вважається людиною президента: він вирішує багато завдань за лінією партії, у тому числі на рівні місцевих осередків, розв’язує конфлікти між депутатами, мерами й іншими партійцями "Слуги народу" на місцях.

"Насправді це жахливо, що в Офісі президента його ставлять в один ряд із Безуглою. Навіть якби й раптом поставили його зняття на голосування, то за це точно ніхто не проголосував би", — зазначив ще один з нардепів від "Слуги народу".

Одразу декілька джерел видання у Верховній Раді стверджують, що станом на вчора рішення щодо Безуглої вже ухвалили.

"Усе ж її відправлять у відставку, така домовленість вже є. Особливо після того, як через неї в середу зірвано голосування. І після її цих заяв про вихід із фракції, партії тощо", — зазначив один із членів комітету.

Нагадаємо, що 11 січня депутатка Верховної Ради України Мар’яна Безугла повідомила, що написала заяву на вихід з фракції та партії "Слуга Народу". До того ж вона заявила, що "знімає зі себе зобов’язання мовчати".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 13.01.2024 14:36