Затримання наркоторговців. Джерело: Нацполіція

Наркотики з-за ґрат: у Києві іноземець організував "бізнес" зі слідчого ізолятора

Київські поліцейські скерували до суду звинувачення стосовно групи наркоторговців. Організатором "бізнесу" виявився іноземець, який перебував у Київському слідчому ізоляторі (СІЗО).

Про це повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції Києва. Підозрюваним загрожує до десяти років ув'язнення з конфіскацією майна.

Наприкінці літа цього року правоохоронці викрили іноземця 1956 року народження. Його ув'язнили за наркозлочин, тож він перебував у Київському СІЗО. Але це йому не завадило організувати наркобізнес на території столиці.

Слідство встановило, що підозрюваний залучив до співпраці двох киян: чоловіка 1976 року народження та жінку 1977 року народження, які раніше притягувалися до кримінальної відповідальності за вчинення наркозлочинів.

"Правопорушник зв'язувався зі спільниками мобільним телефоном та давав вказівки щодо придбання наркотичного засобу метадон у великій кількості та подальшої його реалізації клієнтам у столиці", — розповів начальник відділу слідчого управління главку поліції Києва Вадим Коломієць.

За його словами, під час обшуків у камері підозрюваного в СІЗО та за місцем проживання спільників, правоохоронці вилучили наркотики та гроші, отримані від незаконного бізнесу.

Слідчі повідомили усім трьом про підозру. Наразі досудове розслідування завершили та скерували звинувачення до суду для розгляду по суті.

Нагадаємо, що на початку жовтня працівники Мукачівського районного управління поліції разом зі Службою безпеки України викрили групу місцевих мешканців, які налагодили мережу збуту наркотиків на території міста та району. Підозрюваним повідомили про підозру та помістили до ізолятора тимчасового тримання. Їм загрожує до десяти років ув’язнення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 07.12.2023 16:01