Фото ілюстративне. Джерело: "Укренерго"

"Нас очікує непроста зима": в "Укренерго" зробили тривожну заяву щодо найближчого майбутнього

Майбутня зима буде важкою для українців через важкий стан в енергетиці. Громадяни повинні готуватися до того, що графіки відключення світла будуть застосовуватися і в холодну пору року, адже споживання електроенергії зростає.

Таку заяву в ефірі "Суспільного" зробив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький. Посадовець попередив, що українці повинні на побутовому рівні готуватися до того, що відключення світла можливі у будь-яку пору року.

"Можу сказати, що нас очікує непроста зима. Ця зима може бути непростою, тому що природно взимку споживання зростає. І навіть з урахуванням тих планів з відновлення генерації, які на сьогодні існують, досить вірогідно, що повністю виключити вірогідність планових відключень не вдасться", — резюмував Кудрицький.

Причиною відключень, за даними компанії, є наслідки п’яти ракетно-дронових атак, здійснених Росією по українській енергосистемі з 22 березня. Внаслідок пошкоджень українські електростанції не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як це було до атак.

Нагадаємо, раніше очільник "Укренерго" Володимир Кудрицький заявив, що ситуація в українській енергосистемі залишається важкою. Щоб покрити дефіцит електроенергії вводять графіки стабілізаційних відключень. Улітку можливо також доведеться застосовувати обмеження споживання.

За даними аналітиків американського Інституту вивчення війни, росіяни намагаються використати дефіцит в Україні систем протиповітряної оборони, щоби зруйнувати її енергетичну систему. Таким чином окупанти прагнуть підірвати оборонно-промисловий потенціал України.

Раніше Володимир Кудрицький заявляв, що потепління в Україні вплинуло на енергосистему. Це може відбитися на частоті відключення електроенергії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 21.05.2024 22:35