Радослав Сікорський. Фото: соцмережа X Сікорського

"Наш обов'язок": у МЗС Польщі зробили гучну заяву щодо збиття російських ракет над Україною

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що його країна та інші держави, які межують з Україною, зобов'язані збивати російські ракети ще до того, як вони увійдуть у їхній повітряний простір.

Таку заяву польський посадовець зробив в інтерв'ю виданню Financial Times.

На думку Сікорського, Варшава має забезпечувати безпеку своїх громадян. І це навіть попри те, що перехоплення Польщею ракет над територією України може втягнути НАТО у війну між Росією і Україною.

"Членство в НАТО не скасовує відповідальності кожної країни за захист власного повітряного простору — це наш власний конституційний обов'язок. Особисто я вважаю, що коли ворожі ракети прямують до нашого повітряного простору, це буде законною самообороною (збити їх), тому що як тільки вони перетнуть наш повітряний простір, ризик того, що хтось буде поранений уламками, є значним", — наголосив Сікорський.

Журналісти додали, що влітку 2024 року Польща підписала з Україною двосторонню угоду про безпеку, у рамках якої обидві країни зобов'язалися вивчити "можливість перехоплення в повітряному просторі України ракет і безпілотних літальних апаратів, запущених у напрямку території Польщі, з дотриманням необхідних процедур, узгоджених зацікавленими державами та організаціями".

Нагадаємо, мешканці Польщі вважають, що їхні військові повинні збивати об'єкти, що пролітають над польською територією під час атак Росії на Україну, навіть якщо вони не впевнені, що це за об'єкти.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 02.09.2024 11:42