Фото ілюстративне. Джерело: Pixabay

Як ставляться поляки до збиття російських ракет і дронів над територією їхньої країни: опитування

Польські військові повинні збивати об'єкти, що пролітають над польською територією під час атак Росії на Україну, навіть якщо вони не впевнені, що це за об'єкти.

Так вважають мешканці Польщі, які взяли участь в опитуванні, проведеному компанією SW Reaserch для видання Rzeczpospolita.

В опитуванні поставили запитання "На вашу думку, чи повинна Польща збивати об'єкти, що пролітають над нашою територією під час нападу Росії на Україну, навіть якщо немає впевненості, що це за об'єкти?"

Згідно з опитуванням, більшість респондентів вважає, що Польща повинна збивати об'єкти, які пролітають над її територією під час нападу Росії на Україну, навіть якщо немає певності, що це за об'єкти. Відповідь "так" у вищезгаданому опитуванні обрали 58,5%. Протилежної думки дотримуються 22,1% респондентів, а 19,4% людей обрали відповідь "не маю певної думки".

Результати відрізняються для кожної групи залежно від статі, віку чи освіти. Ствердну відповідь частіше обирали жінки — відповідь "так" обрали 60,8% респондентів-жінок. 20,0% — "ні", "не мають думки" — 19% жінок, які взяли участь в опитуванні. Рішення також підтримують 55% чоловіків, категорично проти — 24,4%, "не знаю" — 19,8% респондентів.

Опитування провела дослідницька агенція SW Research серед користувачів онлайн-панелі SW Panel 27-28 серпня 2024 року. Аналіз охопив групу з 800 інтернет-користувачів віком від 18 років і старше.

Нагадаємо, що президент Польщі Анджей Дуда відвідав місто Велюнь, яке зазнало потужного бомбардування 1 вересня 1939 року. Під час виступу він заявив про необхідність виплати компенсації країні за наслідки Другої світової війни. Це був недвозначний натяк у бік Німеччини.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 01.09.2024 19:33