Фото: Офіс президента

"Наслідки є, але ще не пізно": Столтенберг прокоментував рішення США щодо допомоги Україні

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг відреагував на схвалену Палатою Представників Сполучених Штатів Америки допомогу Україні. Він заявив, що надання пакета допомоги для України не занадто пізно, але затримка мала певні наслідки.

У інтерв'ю телеканалу MSNBC він наголосив, що через нестачу озброєнь протягом кількох останніх місяців на окремих ділянках фронту окупанти мали перевагу над Україною.

"Ще не пізно, але, звичайно, затримка мала реальні наслідки.Українці продемонстрували величезну майстерність у захисті своєї країни. Ми повинні пам'ятати, з чого ми починали на початку цієї війни", — підкреслив Столтенберг. 

Також він відзначив, що від початку повномасштабної війни Україна звільнила 50% окупованих росіянами територій.

"Українці здатні збивати російські ракети і наносити глибокі удари, а також відкрили коридор у Чорному морі. Тож за умови, що ми надамо зброю, українці переможуть", — додав Столтенберг

Нагадаємо, у п'ятницю, 19 квітня, відбулося термінове засідання Ради Україна — НАТО за участі міністрів оборони Альянсу та президента України Володимира Зеленського. Зокрема, Володимир Зеленський на засіданні Ради Україна — НАТО озвучив пріоритетні запити України. Зокрема, він заявив, що нашій державі "потрібно сім систем протиповітряної оборони Patriot".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 22.04.2024 10:41