Фото: ілюстративне. Джерело: ДСНС

Наслідок дій окупантів: влада Харківщини розповіла про ліквідацію масштабної лісової пожежі

У вівторок, 3 вересня, В Харківській області триває сильна лісова пожежа. Вона спричинила евакуацію понад 600 мешканців села Студенок. До надзвичайної ситуації призвели воєнні дії російських окупантів.

Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

"Щойно відбулося засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Харківської області. Заслухали доповіді щодо ліквідації наслідків пожежі у селі Студенок", — зазначив він.

За його словами, пожежа триває досі. Але загоряння на території Оскільскої громади локалізовано.

"Вогнем пошкоджено та знищено близько 250 житлових будинків, розташованих у населеному пункті Студенок. Зі села евакуювали понад 600 людей. Але в більшості виїжджати за межі громади люди не виявляють бажання. Збираємо потребу на тимчасове розміщення на території району", — додав начальник Харківської обласної військової адміністрації.

Він зауважив, що пожежа розповсюдилася на територію Харківщини з Донецької області.

"Ця надзвичайна подія — наслідок ворожих військових дій, тож усі постраждалі громадяни зможуть отримати компенсацію за знищене майно за програмою єВідновлення. Дав доручення профільному департаменту Харківської ОВА, районній військовій адміністрації, а також очільникам громад акумулювати всі ресурси для оформлення всіх відповідних документів та рішень", — наголосив Олег Синєгубов.

Він підсумував, що зараз усі екстрені служби працюють над актуалізацією евакуаційних маршрутів і заходів, аби заздалегідь убезпечити людей, які перебувають у зоні можливого ризику.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що внаслідок масштабного загоряння постраждали місцева мешканка та працівник Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Вони отримали медичну допомогу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 03.09.2024 17:05