Фото: росЗМІ

Навіщо росіяни повідомили про "перегрупування" сил на лівому березі Херсонщини: пояснення ISW

Військове командування країни-агресорки могло наказати державним ЗМІ оприлюднити, а потім відкликати повідомлення про перегрупування військ на Херсонщині в рамках інформаційної операції.

Про це повідомив Інститут вивчення війни (ISW).

На думку аналітиків, головна мета інформаційної операції — змусити українські сили недооцінити наявну російську живу силу на лівому березі Херсонської області.

"Такі новини можуть бути частиною російської інформаційної операції з відволікання українських сил. Але українські військові навряд чи приймуть будь-які рішення оперативного рівня на основі обмежених повідомлень ЗМІ про російське перегрупування, проте, якщо повідомлення є частиною інформаційної операції, вони, швидше за все, не зможуть ввести в оману українське командування", — наголошують аналітики. 

Окрім цього, відкликані повідомлення про перегрупування російських військових на східному березі Херсонської області можуть свідчити про реальні дискусії, що відбуваються у вищих ешелонах російського військового командування. Вони могли передчасно вийти в інформаційний простір.

Водночас експерти зауважили, що російський медіа-простір досі не згуртувався навколо єдиної риторики про те, що відбувається на східному березі Дніпра.

Нагадаємо, 13 листопада міністерство оборони країни-агресорки заявило про нібито відступ окупаційних військ на лівому березі Дніпра на Херсонщині. Проте згодом цю інформацію спростували російські пропагандисти, заявивши, що новина "анулюється, як випущена помилково".

Проте Центр національного спротиву наголошує, що заяви російських пропагандистів про перегрупування військ країни-агресорки на лівобережжі Херсонської області можуть бути новою інформаційною операцією проти України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.11.2023 07:14