Фото: СБУ

Наводили російські ракети на Харків: поліція знешкодила агентурну мережу ФСБ РФ

Служба безпеки України знешкодила агентурну мережу ФСБ Росії, яка наводила ворожі "Смерчі" та "Урагани" на Харків. Зловмисникам загрожує довічне ув’язнення.

Про це повідомила прес-служба СБУ.

Правоохоронці встановили, що складу ворожої групи входило троє місцевих жителів, які збирали розвіддані про місця базування та переміщення Сил оборони на території регіону. Зловмисники намагались виявити напрямки перекидання підрозділів ЗСУ, які залучені до контрнаступу українських військ на східному фронті. Також їх цікавили маршрути руху і пункти тимчасового зберігання іноземного озброєння та боєприпасів Сил оборони. Отримані відомості російські агенти переправляли до ФСБ РФ через месенджер Telegram.

"Розвідінформація потрібна була окупантам для підготовки і проведення масованих ракетних ударів по Харкову з використанням російських реактивних систем залпового вогню "Смерч" та "Ураган", — зазначили в СБУ.

Співробітники СБУ затримали зловмисників під час виконання ними ворожих завдань. За даними слідства, вони були залучені до негласної співпраці кадровим співробітником ФСБ ще на початку повномасштабного вторгнення РФ. Серед завербованих був колишній викладач місцевого військово-навчального закладу. Поліцейські провели низку обшуків під час яких виявили мобільні телефони та комп’ютерну техніку з доказами листування з агресором.

"На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманим про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Наразі кожному з них обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою без права внесення застави. Зловмисникам загрожує довічне ув’язнення", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Служба безпеки України повідомила про підозру понад 200-м особам, які поширювали інформацію про роботу протиповітряної оборони та інших Сил оборони.

Додамо, раніше повідомлялося, що військова контррозвідка та слідчі Служби безпеки викрили зрадника у результаті багатоетапної спецоперації у прифронтових районах України. Чоловік, перебуваючи у лавах ЗСУ, збирав інформацію про західне озброєння та "полював" на ППО.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.06.2023 12:12