Наводив ракети на Слов'янськ: затримано інформатора РФ

Служба безпеки Україна затримала ворожого інформатора. Він збирав для загарбників розвіддані про дислокацію Сил оборони на території міста.

Про це повідомила прес-служба СБУ.

Зловмисником виявився безробітний мешканець Слов’янська.

"Передусім фігурант намагався виявити місця тимчасового базування та переміщення підрозділів ЗСУ та Національної гвардії, які залучені на Бахмутському напрямку. У разі отримання розвідувальної інформації, російські загарбники планували використати її для підготовки ракетних ударів по позиціях українських військ. Втім, співробітники СБУ затримали ворожого інформатора і тим самим запобігли передачі агресору закритих відомостей", — йдеться у повідомленні.

СБУ затримання інформатора РФ

Фото: СБУ

За даними слідства, чоловік перебував "на зв’язку" із "заступником командира комендантського полку народної міліції ДНР". Підозрюваний обходив місцевість та приховано фіксував місця перебування українських військові. Потім він передавав інформацію через одну із заборонених російських соцмереж. За допомогу окупаційним угрупованням ворог обіцяв фігуранту гроші та "високу посаду", у разі захоплення міста.

На підставі зібраних доказів слідчі повідомили затриманому про підозру. Наразі він перебуває під вартою.

СБУ затримання інформатора

Фото: СБУ

Нагадаємо, 27 квітня Служба безпеки України затримала ворожого інформатора, який "здавав" позиції Сил оборони у звільненому Лимані. Він передавав окупантам локації базування українських захисників у прифронтових районах Донеччини.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.05.2023 13:30