Денис Пушилін і Олександр Лукашенко. Джерело: president.gov.by

Зустріч Лукашенка та Пушиліна: МЗС України попередило Білорусь про наслідки

Міністерство закордонних справ України рішуче засуджує проведення "офіційної" зустрічі самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка з представником окупаційної влади Донеччини, гауляйтером Денисом Пушиліним. Це — черговий прояв зневаги Республіки Білорусь до суверенітету та територіальної цілісності України.

Про це повідомила прес-служба МЗС.

У дипломатичному відомстві наголосили, що ця зустріч вкотре підтверджує, що позиція теперішньої влади Білорусі щодо суверенітету та територіальної цілісності України продиктована виключно вказівками Кремля та не має нічого спільного ані з міжнародним правом, ані з міжнародними зобов’язаннями РБ.

До того ж Україна "відкидає лицемірну риторику" Лукашенка стосовно його "принципів" співпраці з тимчасово окупованими українськими територіями, а також вважає це черговим свідченням підтримки загарбницької війни Росії проти України.

"Закликаємо білоруський народ усвідомити, що на тлі неодноразових контактів посадових осіб Білорусі з російськими маріонетками з наших тимчасово окупованих територій постійні заяви Олександра Лукашенка про його "теплі почуття" до "братнього українського народу" звучать як насмішка, а його практичні дії руйнують принципи добросусідства і взаємної поваги, на яких будувалися відносини між українським та білоруським народами", — зауважили у МЗС.

У міністерстві додали, що недружні дії політичного керівництва Білорусі не можуть залишитися без належного реагування і матимуть негативні наслідки для українсько-білоруських відносин.

Нагадаємо, 19 вересня самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко провів переговори з гауляйтером "ДНР" Денисом Пушиліним. Білоруський диктатор заявив про готовність розвивати співпрацю з окупованим Росією регіоном.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 22.09.2024 18:18