Ракета Storm Shadow. Фото: "Вікіпедія"

"Час для мужності": голова МЗС Британії зробив заяву щодо дозволу бити Storm Shadow по Росії

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Леммі заявив, що наразі тривають перемовини зі Сполученими Штатами Америки щодо дозволу для України бити ракетами Storm Shadow по території Росії.

Про це повідомляє The Guardian.

На його думку, труднощі і проблеми в Україні через війну стануть "ще глибшими та важчими", особливо наприкінці 2025 — у 2026 роках.

"Тому зараз критичний момент для нервів, мужності, терпіння і стійкості від імені союзників, які підтримують Україну", — сказав британський міністр.

За його словами, Україна та її західні союзники обговорюють потреби Києва на полі бою. У тому числі тривають й перемовини для того, аби Україна отримала дозвіл на удари ракетами Storm Shadow по території Росії

"Як міністр закордонних справ, я, звичайно, не збираюся коментувати оперативні деталі, тому що це може лише допомогти Путіну... Між членами Альянсу в режимі реального часу ведеться дискусія про те, як ми можемо підтримати Україну на шляху до зими", — сказав Леммі. 

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський заявив в інтерв'ю американському журналісту Фаріду Закарії, що для України є дуже важливим дозвіл на удари вглиб Росії американською зброєю. Тому Київ намагається переконати Вашингтон, адже всі союзники дивляться саме на рішення США.

Водночас очільник Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг не ставиться серйозно до попередження російського диктатора Володимира Путіна щодо розмов про дозвіл Україні бити далекобійною зброєю углиб Росії. На його думку, в разі дозволу Києву бити по цілях у РФ далекобійними західними ракетами "неправильно говорити, що союзники НАТО стануть стороною конфлікту".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 22.09.2024 19:19