Ракети Fath 360. Джерело: Вікіпедія

Іран не надав Росії пускові установки для своїх балістичних ракет, — ЗМІ

Іран передав Росії балістичні ракети малої дальності Fath-360. Однак при цьому не надав мобільних пускових установок, які необхідні для їхнього запуску.

Таку інформацію оприлюднила агенція Reuters із посиланням на три поінформовані джерела — європейського дипломата, представника європейської розвідки й американського високопосадовця.

За словами американського співрозмовника журналістів, Іран не надав Росії пускові установки на момент оголошення США про постачання іранських ракет. Своєю чергою, представник європейської розвідки сказав без додаткових уточнень, що навіть не очікував надання Москві пускових установок.

Опитані Reuters експерти назвали декілька причин, з яких Росія не отримала пускові установки до Fath-360. Одна з них — Москва може планувати модифікувати вантажівки для перевезення ракет. Інша — це спроба Тегерана залишити простір для маневру в переговорах із західними державами.

На теперішній момент військова допомога Ірану російській кампанії в Україні містить постачання сотень безпілотних літальних апаратів односторонньої дії, артилерійських боєприпасів і широку підтримку російському виробництву БпЛА всередині країни.

Нагадаємо, декілька днів тому президент Ірану Масуд Пезешкіан запевняє, що його держава не передавала зброї Російській Федерації з моменту його вступу на посаду наприкінці липня. Водночас він не виключає, що це відбувалося в минулому.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 21.09.2024 14:38