Ракети Fath 360. Джерело: Вікіпедія

Іран погодився передати Росії сотні балістичних ракет Fath 360, — ЗМІ

Найближчим часом Іран передасть Росії значну кількість балістичних ракет малої дальності Fath 360. Є інформація про те, що Тегеран і Москва домовилися про постачання сотень одиниць таких ракет.

Про це повідомила агенція Reuters із посиланням на два джерела в європейській розвідці. Вони розповіли, що десятки російських військових проходять навчання в Ірані з використання ракет Fath 360.

Тепер "єдиним можливим кроком" після тренувань стане логічне надання такого озброєння Російській Федерації.

Співрозмовники Reuters розповіли, що представники міністерства оборони Росії ще 13 грудня підписали з іранськими чиновниками контракт на постачання Fath 360 та іншої балістичної ракетної системи, створеної іранською державною організацією Aerospace Industries Organization, під назвою Ababil.

Два джерела журналістів у європейській розвідці не назвали точних термінів можливого постачання ракет Fath 360 до Росії, але сказали, що це станеться найближчим часом.

Представник Ради національної безпеки США вже заявив, що його країна та союзники з НАТО "готові дати швидку та жорстку відповідь, якщо Іран піде на такі постачання".

При цьому міністерство оборони Російської Федерації проігнорувало прохання Reuters про коментар.

Іранські ракети Fath 360 можуть вражати цілі у радіусі 120 кілометрів. Вони мають боєголовки вагою 150 кілограмів. Експерти називають іранські ракети Fath 360 аналогом американських HIMARS. Зокрема, вони мають можливість супутникового управління.

Аналітики Reuters зробили висновок, що постачання таких ракет може дозволити Росії використовувати далекобійні ракети власного виробництва для ударів по цілях за лінією фронту, а іранське озброєння призначене для ближчого радіусу дії.

Нагадаємо, декілька днів тому аналітики американського Інституту вивчення війни повідомляли, що Російська Федерація розширює співпрацю з Іраном на тлі ескалації конфлікту на Близькому Сході, щоби схилити Захід до ухвалення рішень на користь Москви.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 09.08.2024 21:52