Фото: ілюстративне. Джерело: СБУ

Наводив ракети та дрони окупантів: на Одещині затримали фельдшера "швидкої", який працював на Росію

Співробітники Служби безпеки України затримали чоловіка, якого підозрюють у роботі на росіян. Місцевий житель готував ракетно-дронові удари по одному з портових міст Одещини.

Як повідомляє прес-служба правоохоронного органу, насамперед окупанти намагалися отримати координати базування особового складу та кораблів морської охорони Держприкордонслужби.

Також росіяни сподівалися одержати локації вогневих позицій протиповітряної оборони, яка захищає повітряний простір півдня України. За даними Служби безпеки, для виконання цього завдання Федеральна служба безпеки Росії залучила свого агента — 39-річного фельдшера місцевої станції екстреної медичної допомоги. У поле зору окупантів чоловік потрапив ще у квітні цього року, коли публікував антиукраїнські коментарі в російських Telegram-каналах.

"За вказівкою окупантів їхній поплічник збирав розвідувальну інформацію у ході поїздок по прибережній території, зокрема під час викликів "швидкої". Отримані відомості зрадник відображав на google-карті, а потім відправляв скріншоти своєму куратору", — йдеться у повідомленні.

Співробітники Служби безпеки задокументували злочинні дії чоловіка. Під час обшуків у фігуранта було виявлено два мобільні телефони, які він використовував для комунікації з ФСБ. Слідчі повідомили йому про підозру у державній зраді, яка була вчинена в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України). Наразі підозрюваний перебуває під вартою. За цей злочин йому загрожує покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше співробітники СБУ спільно з поліцією затримали в Одесі фітнес-тренера. Чоловіка підозрюють у підпалі автівок військових на замовлення Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 20.08.2024 11:14