Фото ілюстративне. Джерело: НАЗК

НАЗК оголосило прийом документів на посаду голови агентства: які вимоги до кандидатів

У понеділок, 13 листопада, Кабінет міністрів України оприлюднив оголошення про умови та терміни проведення конкурсу на посаду голови Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК). Усі охочі взяти участь у конкурсі можуть подавати свої документи.

Про це повідомила прес-служба НАЗК. Документи приймають в електронному вигляді. Кінцевий термін подачі — 1 грудня. Таким чином у заявників є близько трьох тижнів для збору та підготовки пакета необхідних документів.

"Головним завданням комісії є оцінка професійного досвіду, знань і якостей кандидатів на посаду голови НАЗК і своєчасне визначення переможця. Члени комісії готові докласти максимум зусиль, щоби забезпечити об’єктивність, законність і прозорість конкурсу. Тому закликаю усіх зацікавлених осіб, які відповідають формальним вимогам і мають потужну мотивацію, енергію та силу очолити НАЗК, подаватися на конкурс", — зазначив голова конкурсної комісії щодо посади голови НАЗК Метью Мюррей.

Усі отримані заяви спочатку перевірять на предмет відповідності формальним вимогам. Після цього кандидати пройдуть перевірку стосовно особистої доброчесності, а також здадуть низку тестів і виконають перелік завдань.

Оголошення про умови та терміни проведення конкурсу — за цим посиланням.

Чинного голову НАЗК Олександра Новікова призначили на посаду 15 січня 2020 року. Згідно із законом України "Про запобігання корупції", голова Національного агентства з питань запобігання корупції призначається терміном на чотири роки та не може обіймати цю посаду двічі поспіль.

Нагадаємо, наприкінці жовтня стало відомо, що Національне агентство з питань запобігання корупції провело нове розслідування про корупційні схеми та ризики під час виїзду з України в умовах воєнного стану. Матеріали справ передали до відповідних органів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 14.11.2023 10:53