Фото: ілюстративне. Джерело: Сумська ОВА

Не вдалося збити всі ракети: у Повітряних силах розповіли про нічну роботу ППО

У ніч на 25 вересня російські окупанти атакували Україну ударними безпілотниками типу "Шахед", а також ракетами різного типу. Сили протиповітряної оборони збили 28 ворожих дронів та чотири керовані авіаційні ракети.

Про це у Telegram-каналі повідомляють Повітряні сили Збройних сил України.

За даними військових, ворог атакував Харківщину зенітною керованою ракетою С-300 та трьома ракетами невстановленого типу, Одещину — чотирма керованими авіаційними ракетами Х-59/69 із повітряного простору з акваторії Чорного моря, а також 32 ударними БпЛА типу Shahed (райони пусків: Приморсько-Ахтарськ, Курськ — РФ).

До відбиття повітряного нападу противника залучались авіація, зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи та підрозділи РЕБ Сил оборони України.

"У результаті протиповітряного бою збито 28 ударних БпЛА та чотири керовані авіаційні ракети Х-59/69. Ще чотири ворожих безпілотники локаційно втрачено у кількох регіонах України. Інформація про постраждалих чи руйнування не надходила", — йдеться у зведенні Повітряних сил.

Як зазначають військові, протиповітряна оборона працювала у Дніпропетровській, Харківській, Київській, Черкаській, Кіровоградській, Сумській, Полтавській, Миколаївській, Одеській та Херсонській областях.

У ніч на 25 вересня 2024 року російські окупанти атакували Україну ударними безпілотниками типу "Шахед", а також ракетами різного типу

Інфографіка: Повітряні сили ЗСУ

Нагадаємо, у ніч на середу, 25 вересня, російські загарбники обстрілювали Харків. У місті пролунала серія вибухів. За кілька хвилин до цього Повітряні сили закликали мешканців терміново пройти в укриття. За інформацією мера міста Ігоря Терехова, це вже третє пряме влучання у багатоповерховий житловий будинок у Харкові за останні два тижні. Загалом же з початку вересня маємо 266 пошкоджених будинків, включно з приватним сектором.

Також 20 вересня росіяни також били по Харкову. Повідомлялося про три удари по місту: два по Шевченківському району, один — по Київському. Семеро людей постраждали, з них двоє дітей — 10 і 12 років, та підліток 17 років. Одна людина шпиталізована.

Своєю чергою президент Володимир Зеленський заявив, що цієї осені російські терористи можуть атакувати українські атомні електростанції. Вони зроблять їх своїми мішенями для того, щоби завдати ще одного удару по енергетичній системі України.

Станом на ранок середи, 25 вересня, російські загарбники вивели в акваторію Чорного моря військовий корабель. Проте на ворожому судні відсутні крилаті ракети типу "Калібр".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.09.2024 07:45