Кір Стармер. Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Не задекларував подарунки для дружини: прем'єр Британії втрапив у скандал

Прем'єр-міністр Великої Британії Кір Стармер порушив парламентські правила, коли не задекларував подарунки для своєї дружини. Йдеться про дорогий одяг, який дружина політика отримала від заможного бізнесмена і донора Лейбористської партії Вахіда Аллі.

Як повідомляє The Times, це може стати приводом для парламентського розслідування.

Бізнесмен оплатив послуги особистого стиліста дружини Стармера і купував для неї одяг як до, так і після парламентських виборів, на яких Лейбористська партія здобула перемогу.

"Хоча пожертви від Аллі, включно з окулярами, одягом і житлом, були зареєстровані, подарунок для дружини Стармера не був відображений у декларації", — зауважує видання.

Відповідно до парламентських правил, депутати зобов'язані реєструвати всі подарунки та пожертви протягом 28 днів з моменту їх отримання. Вахід Аллі пожертвував керівній Лейбористській партії понад півмільйона фунтів стерлінгів. Самому прем'єру бізнесмен подарував одяг та аксесуари на 18,6 тисячі фунтів стерлінгів. Також Аллі надав йому житло на час парламентських виборів, вартість якого перевищує 20 тисяч фунтів стерлінгів. Відомо, що ці речі політик задекларував. Втім, подарунки для дружини прем'єр-міністра залишилися у "тіні".

Видання наголошує, що у канцелярії прем'єра відмовилися називати загальну вартість зроблених його дружині подарунків, а також період, протягом якого Вікторія Стармер їх отримувала. 

Нагадаємо, раніше п'ять колишніх міністрів оборони та екс-прем'єр Британії Борис Джонсон звернулися до чинного прем’єра Кіра Стармера. Міністри оборони Грант Шаппс, Бен Воллес, Гевін Вільямсон, Пенні Мордонт, Ліам Фокс та екс-прем'єр закликали Стармера надати Україні дозвіл використовувати ракети великої дальності Storm Shadow для ударів по країні-агресорці Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 16.09.2024 09:36