Фото: "Укрінформ"

"Не завдаємо ураження по цивільних об'єктах": у ВМС прокоментували вчорашні вибухи у Криму

Речник Військово-морських сил Дмитро Плетенчук прокоментував вибухи в тимчасово окупованому Севастополі 23 червня, внаслідок яких, за твердженням російських загарбників, загинули щонайменше четверо цивільних осіб. 

В ефірі проекту Радіо Свобода "Свобода. Ранок" посадовець наголосив, що Збройні сили України не застосовують зброю для ударів по населенню чи цивільній інфраструктурі. 

"Ми не завдаємо вогневого ураження по цивільних об'єктах, населенню. Але якщо такий інцидент мав місце, то нагадаю, що українська влада неодноразово попереджала, що перебувати поряд із військовими об'єктами РФ не варто. Якщо інформація вірна і серед загиблих є люди, які приїхали до українського Криму з так званої РФ, то насправді тут більше питання до них", — зазначив Плетенчук.

Речник ВМС додав, що інформація про події в Севастополі наразі верифікуються. Водночас заяви росіян щодо жертв та постраждалих, що є в публічному просторі, можуть свідчити лише про те, що окупанти вчергове нехтують безпекою мирного населення.

Нагадаємо, 23 червня в різних містах тимчасово окупованого Криму лунали потужні вибухи. Росіяни заявили про ракетну атаку з боку України. 

Зауважимо, у мережі пропагандистські пабліки оприлюднили кадри, які нібито показують цивільних на пляжі в Севастополі під час і після відхилення ракети від траєкторії польоту. Російські джерела стверджують, що касетні боєприпаси впали на цивільних біля пляжу в парку Учуївка на півночі Севастополя.

До того ж гауляйтер Севастополя Михайло Развожаєв заявив, що в результаті удару загинуло четверо людей і 151 людина отримала поранення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.06.2024 13:44