Фото: сайт Кремля

Не зміг вимовити ім'я президента Казахстану: Путін осоромився в Астані (відео)

Російському диктатору Володимиру Путіну важко дається вимова ім'я та по батькові президента Казахстану Касим-Жомарта Токаєва. Глава Кремля знову не зміг виразно виголосити ім'я та по батькові лідера сусідньої країни.

Ганебний інцидент стався під час візиту Путіна до столиці Казахстану Астани.

Спочатку диктатор перекрутив по батькові Токаєва, назвавши його "Келемичем" (Келемовичем) замість "Кемелевич". Згодом, дякуючи президенту Казахстану за запрошення, Путін сказав "Кемель Жомартович", проте, одразу виправив себе.

Варто відзначити, що це вже не перший курйозний випадок за участю Путіна і Токаєва. Російський диктатор вже вп'яте помиляється з іменем президента Казахстану.

Так, у січні 2022 року під час онлайн-засідання Організації договору про колективну безпеку, Путін назвав Токаєва "Кемель Жомартович".

Також глава Кремля зганьбився 13 жовтня 2023 року під час саміту ради голів СНД в Киргизстані: Путін не впорався з вимовою імені президента Казахстану, висловившись за ідею створення міжнародної організації з просування російської мови, але знову не зміг нормально вимовити його ім'я.

Нагадаємо, президент Російської Федерації Володимир Путін потрапив у конфуз під час зустрічі з главою Південного Судану Сальваторе Кііром. Напередодні лідер африканської країни прибув до Росії з офіційним візитом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 10.11.2023 19:23