Фото: "Укрінформ"

Не зможете повернутися: європейська країна закликала своїх громадян уникати поїздок в Росію

Громадян Естонії закликали відмовитися від поїздок у Росію. У випадку закриття кордонів з Російською Федерацією вони не зможуть повернутися додому.

Про це заявив міністр закордонних справ Естонії Маргус Цахкна, пише Postimees.

Для прикладу він навів ситуацію з Фінляндією. За його словами, ця країна перебуває під організованою Росією міграційною атакою. РФ використовує як зброю невинних людей, які заплатили за всю поїздку. Цакхна наголосив, що Росію доля цих біженців анітрохи не хвилює навіть в час суворих зимових морозів.

"Росія веде активну пропаганду там, звідки прибувають біженці, про те, що вони можуть потрапити в ЄС через Фінляндію, і допомагає їм дістатися до кордону. Фінляндія вирішила до сьогоднішнього дня закрити всі пункти перетину кордону. Водночас Росія, можливо, захоче жертв, щоб використовувати це як пропаганду", — сказав міністр.

Він рекомендує громадянам утриматися від поїздок до РФ, адже якщо Естонія закриє кордон, ті, хто перебуває по інший бік, більше не зможуть повернутися в країну.

Нагадаємо, Естонія узаконить конфіскацію російських активів для фінансування відновлення України. В уряді країни вже готові, першими серед країн Євросоюзу, схвалити відповідний законопроект та відправити його на затвердження парламенту.

Законопроект, над яким в Естонії працюють з грудня 2022 року, може торкнутися близько 35 мільйонів євро фінансових активів, що належать російським підприємствам. Міжнародний реєстр збитків Україні використовуватиметься як підстава для експропріації активів. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 30.11.2023 19:46