Фото ілюстративне. Джерело: росіЗМІ

Неоптимальна бойова ефективність: у британській розвідці розповіли про проблеми російської армії

Російські військові переживають кризу психічного здоров’я. У грудні 2022 року російські психологи ідентифікували приблизно 100 тисяч військовослужбовців, які страждають на посттравматичний стресовий розлад.

Такий висновок зробили в Міністерстві оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

"Зараз ця цифра майже напевно більша, оскільки російські військові не можуть забезпечити належну ротацію та відновлення з поля бою", — йдеться в повідомленні.

За інформацією британських розвідників, на цю проблему звертали увагу багато командирів, у тому числі колишній генерал-майор 58 загальновійськової армії Іван Попов, якого звільнили від командування в липні 2023 року.

У британському міністерстві додали, що є додаткові ознаки того, що лікарі в Росії відправляють на фронт непридатних до війни військових. 2023 року кількість апеляційних позовів проти російських військово-лікарських комісій була вищою, ніж 2022-го, у багатьох справах відмовляли.

"Через недостатню турботу про психічне здоров’я та готовність до бою своїх солдатів бойова ефективність Росії продовжує працювати на неоптимальному рівні", — підсумували в Міністерстві оборони Великої Британії.

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Нагадаємо, у вересні стало відомо, що у 205 мотострілецькій козацькій бригаді російської армії серйозні проблеми з наркотиками. До військових на передові фронтові позиції в район Нової Каховки (Херсонська область) безперервно постачають різноманітні наркотичні засоби від марихуани до "солей".

Проблеми з наркоманією в російській армії існували й раніше, але масштабна мобілізація лише посилила їх. Під наркотичним ефектом російські військові часто ведуть дружній вогонь, внаслідок чого є багато 200-х і 300-х.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.10.2023 09:22