Фото: Pixabay

Невтішна статистика: скільки ФОПів закрилося в Україні від початку року

Від початку поточного року понад тридцять тисяч фізичних осіб-підприємців припинили свою діяльність. Закрилось понад сім тисяч ФОПів, які були створені торік.

Про це повідомляє платформа "Опендатабот".

Найчастіше закриваються ФОПи, які працюють у сфері роздрібної торгівлі — 10 773, що становить 34,9% від загальної кількості. Також до трійки лідерів потрапили бізнеси у сфері комп’ютерного програмування та гуртової торгівлі — 10,1% та 6,2% відповідно.

скільки ФОПів закрилося в Україні від початку року

Інфографіка: "Опендатабот"

Найчастіше бізнеси закриваються у Києві — понад 3,8 тисячі, що становить 12,4% від загальної кількості. На другому місці в цьому антирейтингу розташувались ФОПи на Харківщині, де закрилися майже 2,4 тисячі бізнесів, а замикає антирейтинг Дніпропетровська область — там припинили свою діяльність також близько 2,4 тисячі ФОПів.

"Опендатабот"

Інфографіка: "Опендатабот"

Згідно з даними "Опендатабот", понад 23% створених торік ФОПів припинили свою діяльність у 2024 році — це 7,3 тисячі бізнесів.

Нагадаємо, у квітні "Опендатабот" опублікував дані, згідно з якими Львівська та Київська області є лідерами в Україні за рівнем корупції. Загалом до Реєстру корупціонерів торік потрапили 2400 людей, що майже утричі менше, ніж у 2021-го. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 15.05.2024 02:33