Уламки російського дрона під час атаки на Київ 2022 року. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Ніч без "шахедів": у Повітряних силах розповіли, що це сталося вперше майже за 50 діб

У ніч на понеділок, 14 жовтня, російські окупанти не здійснили жодної атаки на українські міста за допомогою безпілотників. Неактивною також залишилася стратегічна авіація Росії.

Про це повідомило видання "АрміяInform" із посиланням на тимчасового виконувача обов’язків начальника управління комунікацій командування Повітряних сил Збройних сил України полковника Юрія Ігната.

Він дав офіційне підтвердження, що вперше за останні 48 діб ніч минула без "шахедів" в Україні.

Також у Повітряних силах ЗСУ поки що не коментують можливі причини раптового затишшя з боку російських військ.

Востаннє цього року таке фіксували 29 серпня. Як повідомили в Повітряних силах ЗСУ, рух ударних дронів востаннє відбувся в повітрі в Київській, Чернігівській і Сумській областях зранку 13 жовтня, близько 06:23.

Тоді в Київській і Черкаській областях впали уламки збитих російських безпілотників. Подекуди це спричинило пошкодження будинків.

Деякі експерти пов’язують це з успішним ударом українських сил по одному зі складів зберігання "шахедів" в селищі Октябрське під Єйськом. Це відбулося минулого тижня та спричинило певний ефект.

Нагадаємо, що 13 жовтня російські окупанти завдали удару по Полтавщині та Одещині двома балістичними ракетами "Іскандер-М", двома керованими авіаційними ракетами Х-59 по Чернігівщині та Сумщині, а також 68 ударними БпЛА. Сили оборони збили 31 безпілотник.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.10.2024 13:19