Фото: національна поліція / ілюстративне

Нічна атака Києва: у Повітряних силах назвали точну кількість збитих російських ракет і дронів

У ніч на 2 червня російські загарбники вкотре атакували ракетами та безпілотниками столицю та Київську область. Силами протиповітряної оборони було знищено 15 крилатих ракет та 21 ударний дрон.

Про це повідомляють Повітряні сили України.

Військові наголосили, що чергова нічна атака завершилась невдачею для ворога і черговим успіхом української ППО.

За даними Повітряних сил, спершу російські окупанти атакували дронами-камікадзе Shahed-136/131 — близько 23:00 у ніч на 2 червня. Цілі заходили з південного напрямку, використовуючи рельєф місцевості та річище Дніпра.

"Близько 3:00 години крилаті ракети Х-101/Х-555, випущені стратегічними бомбардувальниками Ту-95мс з Каспію, уже були в повітряному просторі України. Заходили з північного напрямку, атакуючи Київ, маневрували, намагаючись ввести в оману нашу протиповітряну  оборону", — йдеться у повідомленні.

У підсумку силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних сил, у взаємодії з ППО складових Сил оборони України, усі 15 крилатих ракет та 21 ударний дрон були знищені.

Фото: Повітряні сили України

Нагадаємо, в ніч на 2 червня російські загарбники в черговий раз обстріляли Київську область. Внаслідок атаки є травмовані серед цивільного населення: поранення отримала 11-річна дитина, чоловіка 68 років госпіталізовано до лікарні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.06.2023 09:41