Фото: Міноборони

Нічна атака Росії: скільки ворожих ракет і дронів збила українська ППО

В ніч на 22 травня українські Сили протиповітряної оборони збили 20 ударних безпілотників і чотири крилаті ракети. Загалом окупанти випустили 16 ракет різних типів.

Про це повідомляє командування Повітряних сил ЗСУ.

"Уночі 22 травня 2023 року російські окупанти атакували військові та інфраструктурні об’єкти східного форпосту України - м. Дніпро. Атака здійснювалась 16-ма ракетами різних типів та 20-ма ударними дронами Shahed-136/131", — йдеться в повідомленні.

Загалом рашисти випустили:

  • чотири крилаті ракети повітряного базування Х-101/Х-555 зі стратегічних бомбардувальників Ту-95мс з району Каспійського моря;
  • п'ять крилатих ракет Х-22 із дальніх бомбардувальників Ту-22м3 з різних напрямків — Азовського моря та Курської області;
  • дві балістичні ракети "Іскандер-М" з окупованого Криму;\
  • п'ять зенітних керованих ракет С-300 з окупованої території Запорізької області.
  • 20 іранських ударних дронів Shahed-136/131 з південного та північного напрямків.

Таким чином, за 22 травня українським силам та засобами протиповітряної оборони на східному та південному напрямках відповідно знищено чотири крилаті ракети Х-101/Х-555 та 20 ударних дронів типу Shahed.

Також у Повітряних силах підтвердили знищення російського Су-35.

"Ще мінус один ворожий літак! Наприкінці доби 21 травня в територіальних водах України на Херсонщині "отрицательного взлета" зазнав російський винищувач Су-35! Обставини утилізації російського літака уточнюються!" — додали у Повітряних силах.

Нагадаємо, у ніч на 22 травня російські терористи випустили по Дніпропетровщині понад 20 ракет та дронів. Протиповітряна оборона збила більшість ворожих цілей, але зафіксовано чотири "прильоти".

Раніше речниця Сил оборони півдня Наталія Гуменюк заявила, що російські загарбники, ймовірно, відреагують ракетною атакою на саміт "Великої сімки". У ньому бере участь президент України Володимир Зеленський. Вона закликала українців бути дуже уважними до сигналів повітряної тривоги та стежити за активністю ворожої авіації.

Також заступник начальника ГУР Міноборони України Вадим Скібіцький заявив, що у російських загарбників вичерпався стратегічний запас ракет. Водночас ворогу вдалося налагодити виробництво, попри міжнародні санкції.

У суботу, 21 травня, повідомлялось, що Російська Федерація вдвічі збільшила чисельність підводних ракетоносіїв у Чорному морі. Українців закликали не ігнорувати сигнали повітряної тривоги.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.05.2023 09:18