Фото: armyinform.com

Нічні обстріли України: в ГУР назвали головну ціль окупантів

Російські загарбники прагнуть зірвати контрнаступальні операції Збройних сил України. Саме тому інтенсивні удари відбуваються як по лінії фронту, так і по решті території України.

Про це розповів заступник начальник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький, пише "РБК-Україна".

"Раніше їм не вдалося покласти нашу енергетичну систему, і зараз у них зовсім інші пріоритети - це зірвати наші плани та підготовку до активних дій протягом весняно-літньої кампанії", — зазначив він.

За словами Скібіцького, агресор за допомогою ракет намагається вразити скупчення нашого озброєння та військові об'єкти.

"Стосовно ракетного озброєння на теперішній час його росіяни застосовують по наших пунктах управління (центрах прийняття рішень), шляхах постачання та пунктах зосередження боєприпасів, техніки, по місцях зберігання палива, а також районах зосередження військ. Окрему увагу противник почав приділяти районам розміщення наших засобів ППО", — пояснив представник розвідки.

Варто відзначити, що на лінії фронту окупанти активно застосовують авіаційний компонент. За словами Скібіцького, щодня оперативно-тактична авіація використовує близько 20-25 авіаційних бомб КАБ-500 для ударів на лінії фронту та по прифронтових територіях.

Нічна атака Росії 19 травня: що відомо

У ніч на 19 травня російські загарбники атакували Київ дронами-камікадзе типу "Шахед". Українські системи протиповітряної оборони ліквідували всі ворожі цілі.

Також у п'ятницю зранку, 19 травня, російські загарбники атакували Львівську область за допомогою дронів-камікадзе. Усі ворожі "Шахеди" були збиті.

Повідомляється, що від атаки агресора постраждав й Кривий Ріг. Внаслідок ударів армії РФ у місті є руйнування на одному із промислових підприємств, а також спалахнули пожежі.

Згідно з наявною інформацією, під час нічної атаки на Рівненщині відпрацювала протиповітряна оборона, потраплянь немає.

У Повітряних силах України відзвітували про знищення 16 БпЛА із 22 запущених РФ, а також нашими Силами оборони було ліквідовано три з шести російських "Калібрів".

Нагадаємо, раніше Вадим Скібіцький заявив, що у російських загарбників вичерпався стратегічний запас ракет. Водночас ворогу вдалося налагодити виробництво, попри міжнародні санкції.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.05.2023 11:33