Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Нічний обстріл дронами: на Одещині, Вінниччині й Миколаївщині є пошкодження

Ввечері у суботу, 9 березня, та вночі у неділю російські загарбники масовано обстрілювали Україну ударними дронами-камікадзе типу "Шахед". Протиповітряна оборона працювала у десяти областях.

Вибухи лунали в Одесі, на Хмельниччині та Миколаївщині. У Вінницькій, Миколаївській та Одеській областях зафіксовані пошкодження.

Одеська область

Як повідомляють Сили оборони Півдня, внаслідок удару дрона по промисловому об'єкту в Одеському районі пошкоджено будівлю, на місці "прильоту" виникла пожежа. За інформацією військових, співробітники ДСНС оперативно ліквідували загоряння на місці обстрілу. Обійшлося без постраждалих.

Миколаївська область

Ще один дрон ударив по відкритій території у Миколаївській області. Внаслідок атаки було пошкоджено лінії електропередач. На місці події ведуться відновлювальні роботи.

Вінницька область

Начальник Вінницької обласної військової адміністрації Сергій Борзов зазначив, що внаслідок роботи протиповітряної оборони уламки пошкодили об'єкт інфраструктури, виникла пожежа.

"Станом на 06:30 пожежу ліквідовано. Постраждалих немає", — зауважив посадовець.

Нічний обстріл дронами: більше деталей

Повітряну тривогу через атаку безпілотників почали оголошувати по Україні після 22:00 у суботу. Спершу небезпека існувала для Запорізької області, пізніше поширилася на більшість регіонів. Ввечері вибухи лунали в Одесі та на Миколаївщині (у місті Снігурівка), а вночі — на Хмельниччині.

Вранці у неділю, 10 березня, Повітряні сили повідомили, що усього росіяни випустили по Україні 39 "шахедів", 35 з них збили Сили оборони. ППО працювала у межах Кіровоградської, Миколаївської, Дніпропетровської, Черкаської, Одеської, Херсонської, Хмельницької, Вінницької, Київської та Житомирської областей.

Нагадаємо, що в ніч на суботу, 9 березня, російські окупанти також атакували Україну 15 ударними безпілотниками типу Shahed. Сили оборони знищили 12 дронів. Українські військові уточнювали, що "непроханих гостей" на нашу територію запускали з Чауда (тимчасово окупований Крим) і Приморсько-Ахтарська (Російська Федерація).

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.03.2024 08:08