Робота Сил оборони України. Джерело: Генштаб ЗСУ

Окупанти вночі атакували Україну ракетами та "шахедами": скільки цілей збили Повітряні сили

У ніч на неділю, 10 березня, російські окупанти вдарили по Україні чотирма зенітними керованими ракетами С-300 і 39 ударними БпЛА типу Shahed. Сили оборони знищили 35 ворожих безпілотників.

Про це повідомила прес-служба Повітряних сил Збройних сил України.

Українські військові уточнили, що ракетами рашисти обстріляли Харківщину та Донеччину. Безпілотники запускали з мису Чауда (тимчасово окупований Крим) і Приморсько-Ахтарська (Російська Федерація).

"У результаті бойової роботи збито 35 "шахедів" у межах Кіровоградської, Миколаївської, Дніпропетровської, Черкаської, Одеської, Херсонської, Хмельницької, Вінницької, Київської та Житомирської областей", — зазначили в Повітряних силах ЗСУ.

Більшість цілей знищили сили та засоби мобільних вогневих груп Сил оборони України. Також до відбиття повітряного нападу залучали винищувальну авіацію, зенітні ракетні підрозділи Повітряних сил, засоби радіоелектронної боротьби.

Інфографіка: Повітряні сили ЗСУ

Інфографіка: Повітряні сили ЗСУ

Нагадаємо, що в ніч на суботу, 9 березня, російські окупанти атакували Україну 15 ударними безпілотниками типу Shahed. Сили оборони знищили 12 дронів. Українські військові уточнювали, що "непроханих гостей" на нашу територію запускали з Чауда (тимчасово окупований Крим) і Приморсько-Ахтарська (Російська Федерація).

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.03.2024 07:48