Фото: Telegram-канал Олега Синєгубова

Нічний обстріл Харкова: у пожежі загинула вся родина, мама з дітьми намагалися врятуватися у ванній кімнаті

Ввечері у п'ятницю, 9 лютого, російські війська обстріляли Харків ударними безпілотниками типу "Шахед". Ворожа атака забрала життя сімох людей, серед них — троє дітей.

Про це у Telegram повідомив начальник Харківської військової обласної адміністрації Олег Синєгубов.

За словами посадовця, в одному з приватних житлових будинків внаслідок пожежі загинула вся родина з п'яти людей: чоловік з дружиною та троє їхніх дітей (семирічний, чотирирічний та семимісячний хлопчики).

"Загоряння сталось через виток палива, після чого стався витік небезпечної речовини по вулиці, де знаходиться житловий сектор. Тіло чоловіка знайдено в коридорі будинку, а мама з дітьми намагалися врятуватися у ванній кімнаті. Тривають пошуки тіла наймолодшого хлопчика", — написав він.

Синєгубов також повідомив, що в іншому будинку загинули 66-річний чоловік та його 65-річна дружина. Отримали поранення дві жінки 61 та 39 років, а також 45-річний чоловік. 

"Встановлюються всі обставини. На місці працюють відповідні служби. Інформація буде оновлюватися", — додав чиновник.

Атака армії РФ по Харкову 9 лютого: що відомо

Ввечері у п'ятницю, 9 лютого, російські війська обстріляли Харків ударними безпілотниками типу "Шахед". Сталося влучання дронів у автозаправну станцію, яка спалахнула. 

За словами мера міста Ігоря Терехова, внаслідок влучання БпЛА розлилося палаюче пальне, загорілось 14 приватних житлових будинків. Чиновник зазначив, що площа пожежі 3 700 квадратних метрів. ДСНС ліквідовували загоряння та займалися пошуком постраждалих людей. На місці також працювали усі відповідні комунальні служби. Терехов додав, що вночі було евакуйовано 50 харківʼян, серед яких двоє дітей.

Нагадаємо, у ніч на 10 лютого російські терористи атакували Україну 31 ударними безпілотниками типу Shahed-136/131 з Балаклави та мису Чауда — Крим, Курської області — Російська Федерація. В результаті бойової роботи знищено 23 "шахеди" у межах Одеської та Харківської областей.

Також вранці 10 лютого російська окупанти вдарили по селу Велетенське Херсонського району. Під атаку ворога потрапив житловий будинок, в якому проживала ціла родина.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.02.2024 11:25