Фото: соцмережі

Нічний обстріл Києва: кількість постраждалих знову збільшилася

Вночі 13 грудня 2023 року відбувся другий за останні два дні удар високошвидкісними ракетами по Києву. Внаслідок атаки понад 50 людей отримали поранення.

Про це повідомила прес-служба Київської міської військової адміністрації.

Приблизно о третій годині ночі росіяни здійснили пуски ракет, найімовірніше, із північно-східного напрямку. Силами і засобами протиповітряної оборони усі ворожі цілі були знищені. Внаслідок роботи ППО по збиттю ракет, відбулося падіння уламків в чотирьох районах міста.

Голосіївський район

Зафіксовано падіння уламків на проїжджу частину дороги без наступного горіння.

Дарницький район

Сталося загоряння приватного будинку на площі 400 м2.

Деснянський район

Сталося загоряння на сьомому поверсі дев'ятиповерхового житлового будинку та вісьмох авто у дворі будинку.

Проведена евакуація мешканців. Врятовано 17 людей, з них семеро дітей. На місці працює Червоний Хрест, залучено автобус Київпастрансу для обігріву людей, надається допомога психологічною службою. Постраждалим надана медична допомога. Ще на двох інших локаціях району, на відкритій території були виявлені палаючі уламки ракет.

Дніпровський район

Вибуховою хвилею вибило вікна у двох житлових будинках. Сталося загоряння приватного житлового будинку на площі 2 м2.

Крім того, зафіксовано падіння уламків ракети ще на три приватні житлові будинки без загоряння. Сталося часткове руйнування будинків та допоміжних споруд. Також уламки ракети впали на проїжджу частину та призвели до пошкодження водопровідної  мережі — аварійні бригади працюють на місці. Інформації стосовно загиблих немає. 

"Станом на 06:00 зафіксовано 51 постраждала особа, з них 6 дітей. Найстаршій — 80 років, наймолодшій — 5 рочків. Усім надана медична допомога", — наголосили у КМВА.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вночі 13 грудня під час обстрілу у столиці в Дніпровському районі постраждало приміщення дитячої лікарні. Там, за попередньою інформацією, відбулося падіння ракети на територію.

Додамо, 11 грудня рашисти також атакували столицю України. Внаслідок збиття протиповітряною обороною балістичних ракет сталося падіння уламків у Дарницькому та Голосіївському районах. Повідомлялося про постраждалих.

Також 8 грудня окупанти здійснили масовану ракетну атаку: частина повітряних цілей прямувала у бік столиці. На околицях Києва працювали сили ППО: усі ракети були знищені ще на підльоті до столиці. На Київщині влучань в об'єкти критичної або житлової інфраструктури не було, однак внаслідок падіння уламків збитих ворожих цілей в області були пошкодження приватних будинків у декількох громадах. Також удар прийшовся по Павлограду на Дніпропетровщині, де були загиблий та поранені.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.12.2023 07:04