Фото: X (Twitter) Каспара Вельдкампа

Нідерланди анонсували пакет допомоги для України на понад 200 млн євро: куди спрямують кошти

Нідерланди оголосили про новий пакет фінансової допомоги у розмірі 209,5 мільйона євро, кошти з якого спрямують на відновлення критично важливої інфраструктури в Україні.

Про це заявив міністр закордонних справ Нідерландів Каспар Вельдкамп. Він наголосив, що ця допомога буде надана Києву, зокрема, через Європейський банк реконструкції та розвитку, а також у вигляді гуманітарної допомоги.

За його словами, частина коштів, а саме 45 мільйонів євро, буде спрямовано до фонду енергетичної підтримки України. Так буде профінансовано постачання потрібного обладнання, яке допоможе Києву впоратися з енергетичними викликами на тлі повномасштабної російсько-української війни.

Раніше, а саме 17 вересня, під час візиту до Молдови міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок повідомляла, що цієї зими Берлін надасть Києву додаткові 100 мільйонів євро допомоги, адже Москва знову планує удари по енергетичній інфраструктурі України.

Очільниця німецького МЗС наголосила, що "Росія знову планує зимову війну з метою зробити життя людей в Україні якомога жахливішими".

Нагадаємо, 16 вересня міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс заявив, що війна в Україні не завершиться 2024 року. Він закликав до довгострокової підтримки України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 24.09.2024 13:57