Фото: Міноборони ФРН

Нідерланди планують надати Україні ППО Patriot, — Bloomberg

Нідерланди наразі розглядають можливість надати Україні системи протиповітряної оборони Patriot. Уряд Нідерландів незабаром може ухвалити відповідне рішення.

Про це повідомляє Bloomberg.

Зазначається, що уряд Нідерландів незабаром ухвалить остаточне рішення щодо передачі цих систем. 

За словами міністра оборони Нідерландів, країна надає пріоритет військовим поставкам в Україну.

"Нідерланди постійно розглядають можливості військової підтримки України", — сказала речник міністерства оборони Нідерландів Саша Лувхофф.

Характеристики Patriot 

Patriot – це мобільний зенітний ракетний комплекс (ЗРК) та система протиракетної оборони, яка дозволяє збивати ракети до того, як вони вразять ціль. Батареї Patriot також здатні завдавати ударів по повітряних цілях, наприклад, по літаках. Назва комплексу Patriot розшифровується як Phased Array Tracking Radar to Intercept on Target (Радар стеження з фазованими гратами для перехоплення мети).

Patriot складається з ракети, пускової установки, радіолокаційної установки, станції управління, блоку електрогенератора та щогли високочастотної антени. У цьому радіолокаційні системи Patriot дозволяють ефективніше визначати, хто "друг", хто "ворог". Сама ЗРК переміщається вантажівками. У документах НАТО йдеться про те, що Patriot здатна обороняти від ударів балістичних ракет район радіусом від 15 до 20 кілометрів.

Нагадаємо, 21 грудня, під час візиту президента України Володимира Зеленського до США, Білий дім оголосив, що надасть Україні потужний пакет військової допомоги на 1,85 мільярда доларів. Відомо, що в цю суму входить одна батарея Patriot, яка містить чотири пускові установки та все необхідне обладнання до них. У Пентагоні заявили, що українські військові вчитимуться керувати Patriot декілька місяців.

5 січня Німеччина повідомила, що приєднається до США у постачанні Україні комплексів Patriot.

Читайте також: Скільки та яку зброю отримала Україна з початку війни: перелік від Bloomberg

Війна, 17.01.2023 20:34