Кайса Оллонгрен. Джерело: parool.nl

Нідерланди пообіцяли новий пакет допомоги "витривалим" українцям

Нідерланди планують виділити військовий пакет допомоги Україні на суму 500 мільйонів євро до середини 2024 року. Це важливий сигнал щодо того, що ця країна послідовна у своїй підтримці.

Про це повідомив Het Parool із посиланням на міністра оборони Нідерландів Кайсу Оллонгрен. Вона наголосила, що продовження підтримки з боку Нідерландів стало важливим посланням українському колезі Рустему Умєрову та президенту Володимиру Зеленському під час візиту до України. Підтримка має особливе значення для "витривалості" української армії.

Міністр додала, що українці, незалежно від того, перебувають вони на фронті, в місті чи в уряді — "так само войовничі, як і на початку" та готові продовжувати боротьбу, аби повернути життя таким, яким воно було раніше. Після відвідин східноукраїнського Харкова Оллонгрен також відвідала столицю Київ.

"Харків близько до лінії фронту. Війна в місті дуже відчутна, загроза та близькість її відчуваються постійно", — поділилася враженнями гостя з Нідерландів. Її вразила мужність населення, солдатів і уряду.

"І це дає впевненість у майбутньому, але варто діяти наполегливо. Українці впевнені, що треба продовжувати боротьбу. Щоби повернути життя таким, яким воно було раніше", — запевнила Оллонгрен.

Нідерланди є одним зі союзників нашої країни у війні проти російської агресії. Амстердам надає Україні не лише військову, але й економічну допомогу.

Нагадаємо, що в четвер, 2 листопада, президент України Володимир Зеленський зустрівся з міністром оборони Королівства Нідерланди Кайсою Оллонгрен, яка прибула з візитом до Києва. Співрозмовники обговорили важливі теми, зокрема безпеку "зернового коридору".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.11.2023 14:11