На фото: БМП Marder. Джерело: Вікіпедія

Німеччина передасть Україні 20 одиниць броньованої техніки: що отримають ЗСУ

Міністерство оборони Німеччини зробило замовлення у машинобудівного концерну Rheinmetall на підготовку до відправки Україні нової партії бойових машин піхоти Marder. Туди увійде 20 одиниць техніки.

Про це повідомляє RND.

За даними джерела, компанія оголосила у вівторок на своєму виробничому майданчику в Унтерлюс (Нижня Саксонія), що отримала замовлення від Федерального міністерства оборони на 20 бойових машин піхоти Marder. Машини мають бути доставлені в Україну, яка захищається від агресії з боку Росії, до кінця липня.

Зазначається, що в Україну вже доставлено 40 БМП Marders: 20 з них Rheinmetall та 20 зі складів Бундесверу. Marder використовується Бундесвером з початку 1970-х років. Його поступово замінить його наступник — Puma. Для України Rheinmetall готує старі танки, щоб їх можна було використати на фронті.

Характеристики БМП Marder

Німецька гусенична бойова машина піхоти концерну Rheinmetall. Основна бойова машина танко-гренадерських дивізій Бундесверу з 1970-х років. У 2010-х роках наступником Marder 1 мала стати БМП Puma.

Герметичний корпус зварений із броньових листів різної товщини до 30 мм завтовшки, що захищають спереду від снарядів 20 мм і 25 мм з відстані 200 м, з боків від шрапнелі, стрілецької зброї 7,62 мм. Корпус зменшує вплив радіації. На Marder 1A3 встановлено додаткову багатошарову броню, що дозволяє в критичних точках витримувати обстріл з 30-мм зброї.

Для захисту від зброї масового ураження всередині корпусу система NBC створює надлишковий тиск з продуктивністю 3м³/хв. Особовий склад може перебувати у ньому 24 години. Розроблено модифікацію Marder, що здатна форсувати водойми до 2 м завглибшки. У кормі розміщений посадковий люк десанту. 

Нагадаємо, уряд Німеччини підписав контракт з компанією Flensburger Fahrzeugbau GmbH на закупівлю 66 бронетранспортерів типу FFG APC для подальшої передачі Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.06.2023 18:33