Фото: Вікіпедія

Німеччина відправить Україні чотири додаткові системи ППО: що отримають наші воїни

Німеччина відправить Україні додаткові системи протиповітряної оборони IRIS-T. Уряд вже почав працювати над черговим пакетом військової допомоги для нашої держави.

Таку заяву на брифінгу зробила речниця Міністерства оборони ФРН Надін Крюгерз.

Вона наголосила, що наразі вже триває виробництво найновітніших систем ППО IRIS-T. Крюгерз також підкреслила, що у новому пакеті йдеться про чотири такі системи на додачу до чотирьох анонсованих раніше.

Що відомо про IRIS-T

Зенітний комплекс Iris-T SLM складається із трьох машин:

  • стартовий майданчик на військовій вантажівці з місцем для восьми ракет;
  • радіолокаційна машина;
  • провідний автомобіль.

Зенітні ракети можуть вражати цілі на висоті до 20 кілометрів та на відстані до 40 кілометрів.

Українське командування високо оцінює ефективність німецьких систем протиповітряної оборони IRIS-T. Попередньо, встановлена ефективність комплексу становить 100% цілей. 22 лютого українцям вперше продемонстрували ППО IRIS-Т, яку ЗСУ отримали від Німеччини. Дана установка успішно збиває всі ворожі ракети.

Нагадаємо, канцлер Німеччини Олаф Шольц у неділю, 14 травня, офіційно оголосив про новий пакет військової допомоги для України.

У неділю, 14 травня, президент України Володимир Зеленський прибув до столиці Німеччини. У Берліні він зустрівся зі своїм колегою Франком-Вальтером Штайнмаєром.

Раніше президент Володимир Зеленський заявляв, що Німеччина виділить понад 11 млрд євро для підтримки України у майбутньому. ФРН й надалі підтримуватиме нашу державу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 15.05.2023 19:11