Фото: Офіс президента

Німеччина зарезервувала великі гроші для підтримки України: Зеленський назвав суму

Німеччина виділить понад 11 млрд євро для підтримки України у майбутньому. ФРН й надалі підтримуватиме нашу державу.

Таку заяву президент України Володимир Зеленський зробив на конференції після зустрічі зі Франком-Вальтером Штайнмаєром.

"Німеччина зарезервувала понад 11 млрд євро для підтримки України у майбутньому", — сказав Зеленський.

Глава держави також запевнив, що Німеччина підтримуватиме Україну політично, військово та фінансово доти, доки це буде необхідно.

"Дякую Німеччині за найбільший пакет військової допомоги від початку повномасштабного російського вторгнення. Німецькі системи ППО, артилерія, танки та БМП рятують українські життя й наближають нас до перемоги. Німеччина — надійний союзник. Разом наближаємо мир", — додав Зеленський.

Нагадаємо, у неділю, 14 травня, президент України Володимир Зеленський прибув до столиці Німеччини. У Берліні він зустрівся зі своїм колегою Франком-Вальтером Штайнмаєром.

За даними ЗМІ, Зеленський 13 травня планував відвідати Німеччину, однак через "злив" інформації про поїздку у медіа його, ймовірно, скасували. Видання t-online із посиланням на "близькі до уряду України" джерела повідомляло, що у Києві "настільки роздратовані витоком інформації з Німеччини, що відповідальні за це особи, очевидно, розглядають можливість скасування візиту Зеленського". Співрозмовники видання наголошували, що українська сторона "глибоко розчарована" тим витоком "дуже чутливої інформації з питань безпеки". Була також ймовірність, що вона могла бути навмисно опублікована джерелами в Німеччині.

Також повідомлялось, що уряд Німеччини сформував черговий пакет військової допомоги для підтримки України. Його сума складе 2,7 мільярда.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 14.05.2023 13:26