Фото: росЗМІ

Німеччина закрила ще два консульства в Росії

Німеччина вирішила закрити два своїх Генеральних консульства в Єкатеринбурзі та Новосибірську. Відвідувачам пропонується звертатися до посольства Москви.

Про це повідомляє представництво Німеччини в Росії.

Зазначається, що крім представництв Німеччини в Калінінграді, Новосибірську, Єкатеринбурзі, Санкт-Петербурзі та Москві, в Росії працювали три почесних консули, які займалися консульською підтримкою німецьких громадян на місцях у Владивостоці, Казані та Саратові. У травні 2023 року Німеччина ухвалила рішення закрити три дипмісії після того, як Москва обмежила чисельність співробітників німецьких установ у Росії до 350 осіб.

Водночас у МЗС Росії заявили, що влада Німеччини вимагала від російської сторони закрити до 1 січня 2024 року генеральні консульства РФ у Гамбурзі, Лейпцигу, Мюнхені та Франкфурті-на-Майні.

Нагадаємо, 3 жовтня Фінляндія офіційно закрила Генеральне консульство в Росії. Дипломатичне відомство в Санкт-Петербурзі було одним із найбільших у мережі фінських посольств.

Водночас Ісландія стала першою країною НАТО і Європи, яка офіційно призупинила діяльність своєї дипломатичної місії в Росії. Держава оголосила про свій намір закрити посольство 9 червня, а набуло чинності рішення у вівторок, 1 серпня.

Наприкінці липня стало відомо, що Молдова висилає значну частину співробітників посольства Російської Федерації у Кишиневі. Це стало реакцією на гучне шпигунське розслідування. Кількість співробітників посольства РФ у Кишиневі скоротили з 84 до 25. Залишилося 10 дипломатичних посад і 15 — технічних співробітників. 

Також Норвегія оголосила небажаними особами 15 співробітників посольства РФ у Норвегії. Вони займалися шпигунською діяльністю під дипломатичним прикриттям. Зазначається, що правоохоронці стежили за росіянами тривалий час. Виявилося, що офіцери розвідки працювали у Норвегії під дипломатичним прикриттям. Тепер їх висилають із країни, а в майбутньому Норвегія не видаватиме візи російським розвідникам.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 01.12.2023 20:18