Бронемашини MRAP. Джерело: mil.in.ua

Німеччина зриває постачання в Україну бронемашин MRAP, — ЗМІ

Німеччина планувала надати Україні до 400 важких броньованих транспортних машин MRAP (Mine-Resistant Ambush Protected). Але через логістичні проблеми цю кількість поступово переглядають. Фактичні постачання так і не розпочали, їх буде менше.

Як повідомив Bild. Журналісти зазначили, що контракт на постачання бронемашин MRAP вартістю 315 мільйонів євро уклали уряд України та компанія Flensburger Fahrzeugbau GmbH. Фінансує контракт німецький уряд. За інформацією Bild, спершу передбачалося надання до 400 одиниць техніки.

Видання посилається на таємний документ Міноборони ФРН від вересня 2023 року, згідно з яким мали надати партії по 20 машин зі січня по жовтень 2024 року. Але цього так і не сталося, що журналістам підтвердив представник відомства. Тепер перші постачання перенесли на червень.

Причиною затримки видання називає той факт, що компанія не виробляє основні компоненти MRAP самостійно, а постачає зі США. Міністерство оборони Німеччини стверджує, що до затримок доклались "обмежувальні експортні ліцензії зі США до Німеччини".

До того ж, за даними Bild, контракт передбачає переобладнання транспортних засобів цивільного типу BATT UMG, і компанія ще не отримала необхідних сертифікатів протимінного захисту, обов’язкових для передання техніки Україні.

Джерело Bild у німецькому Міноборони стверджує, що до середини квітня не відбулось жодного успішного випробування для отримання сертифікатів. У компанії, однак, це заперечують і кажуть, що необхідні сертифікати "від відповідних випробувальних центрів є в наявності".

Нагадаємо, вчора голову європейського комітету в Бундестазі Антон Хофрайтер заявив учора, що затверджена Палатою представників допомога США Україні може стати останньою перед тривалою перервою. Тому Європі варто активізувати зусилля та підтримку Києва.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.04.2024 19:59