Фото ілюстративне з відкритих джерел

У Німеччині спрогнозували, що теперішня допомога Україні від США може стати останньою

Затверджена Палатою представників допомога США Україні може стати останньою перед тривалою перервою. Тому Європі варто активізувати зусилля та підтримку Києва.

Про це повідомило видання N-tv із посиланням на голову європейського комітету в Бундестазі Антона Хофрайтера. Він не виключив, що це може бути взагалі остання допомога США Україні.

"Можливо, це останній пакет допомоги США за дуже довгий час — або навіть останній взагалі", — сказав Хофрайтер журналістам.

Політик зазначив, що американська підтримка України стала надто невизначеною, зважаючи на тривалий глухий кут навколо затвердження пакета допомоги.

"Ми, європейці, маємо зробити для України набагато більше", — наголосив він.

Експерти вважають, що такий невтішний прогноз німецького політика пов’язаний із тим, що новим президентом США наприкінці року може стати Дональд Трамп, який не настільки толерує підтримку України, як Джо Байден, тому може заморозити всі теперішні процеси.

Як відомо, в суботу Палата представників США проголосувала за законопроект про іноземну допомогу для України. Документ передадуть на розгляд Сенату. Президент США Джо Байден пообіцяв підписати ухвалений проект.

Нагадаємо, керівник сенатського комітету з розвідки Марк Ворнер заявив, що США мають намір відправити допомогу Україні вже цього тижня. Серед іншого, пакет міститиме далекобійні ракети ATACMS.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.04.2024 23:33