Маркус Фабер. Фото: twitter.com / MarcusFaber

Німецька компанія будує в Україні центр з ремонту бронетехніки

Депутат Бундестагу від Вільної демократичної партії та член оборонного комітету Маркус Фабер повідомив, що німецька компанія Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft будує на Заході України центр з ремонту бронетехніки.

Про це він повідомив у Twitter (X).

"На заході України компанія Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft будує ремонтний центр для бронетехніки, наприклад, для танків Leopard 1, які вона поставила", написав Фабер.

За його словами, для України це означає "величезне" підвищення ефективності, оскільки в майбутньому не буде необхідності у високовартісному й тривалому транспортуванні за кордон, а Збройні сили  зможуть навчати своїх механіків безпосередньо на місці.

Фабер зазначив, що його візит на місце розташування майбутнього центру показує, що гроші німецьких платників податків використовуються з користю, і що німецька військова допомога зберігає свою цінність.

Нагадаємо, Німеччина засуджує нещодавні російські удари по Україні та вважає їх воєнним злочином, проте ФРН все ще не готова надати крилаті ракети Taurus нашій державі. Речник федерального уряду Німеччини Штеффен Гебештрайт заявив, що наразі уряд ФРН передає те, що може та слідує трьом правилам надання допомоги: допомагати всіма силами, запобігти при цьому прямій участі НАТО та Німеччини у війні та надавати підтримку в тісній координації з союзниками, насамперед зі США.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.01.2024 12:23