На фото: БМП Marder. Джерело: Вікіпедія

Німецька компанія передала Україні ще 20 БМП Marder: що про них відомо

Німецька компанія Rheinmetall передала українським військовим ще 20 бойових машин піхоти Marder. Загальна кількість машин, відправлених в Україну за угодою про так званий "кільцевий обмін", сягає близько 200 одиниць.

Як повідомляє прес-служба компанії, серед цієї техніки передано близько 100 одиниць БМП Marder 1A3. Угода щодо "кільцевого обміну" також передбачає надання двозначної кількості іншої техніки.

Йдеться про основні бойові танки Leopard. Передача 20 БМП Marder відбулася в кінці третього кварталу 2024 року. 

"Версія Marder 1A3, яку Rheinmetall постачає в Україну, має додаткові лазерні далекоміри для ефективного та точного ураження цілей", — зазначили у компанії.

Зазначається, що весною 2022 року німецьке підприємство почало приймати та капітально ремонтувати бойові машини піхоти Marder 1A3 зі складів армії Німеччини. Спочатку цей ремонт відбувався за власні кошти Rheinmetall. Надалі бойові машини були відремонтовані для негайного використання. 

Що відомо про БМП Marder

Це німецька гусенична бойова машина піхоти. Її розробка розпочалась у січні 1960 року. Машина має масу близько 33 тонн та може розвивати швидкість до 65 кілометрів на годину. На озброєнні має 20 міліметрову автоматичну гармату та спарений кулемет калібру 7,62. Також на її озброєнні є протитанковий ракетний комплекс MILAN.

Marder є однією з найбільш перевірених систем зброї у світі. Вона була розроблена для Бундесверу і досі частково використовується там. Протягом багатьох років він неодноразово модернізувався та вдосконалювався. Ця БМП є на озброєнні Німеччини, України, Греції, Чилі, Йорданії та Індонезії.

Нагадаємо, раніше міністр оборони Рустем Умєров повідомляв, що Україна домовилася з Німеччиною про негайне посилення системи протиповітряної оборони. Таким чином вдається досягати конкретних кроків для захисту цивільного населення та критичної інфраструктури.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.10.2024 12:57