Рустем Умєров. Джерело: Міністерство оборони України

Україна та Німеччина підписали угоду про негайне посилення системи ППО, — Умєров

Україна домовилася з Німеччиною про негайне посилення системи протиповітряної оборони. Таким чином вдається досягати конкретних кроків для захисту цивільного населення та критичної інфраструктури.

Про це заявив міністр оборони України Рустем Умєров, опублікувавши відповідний допис у своїх соціальних мережах.

"Досягаємо конкретних кроків, які забезпечать захист цивільного населення й об’єктів критичної інфраструктури", — наголосив він.

Умєров додав, що на засіданні міністрів оборони G7 підписали важливу угоду з Німеччиною щодо негайних дій з посилення системи протиповітряної оборони України.

"Угода передбачає домовленості, згідно з якими країни-підписанти робитимуть внески у спільні проекти або фінансуватимуть власні проекти, спрямовані на зміцнення спроможностей протиповітряної оборони Збройних сил України", — пояснив український міністр.

Він зауважив, що до проекту, крім України, долучаться ще п’ять країн-підписантів: Німеччина, Бельгія, Норвегія, Нідерланди та Данія.

"Щиро дякую Німеччині за ініціативу та всім країнам-учасницям за сильний внесок у безпеку України. Разом ми наближаємо перемогу!" — підсумував Рустем Умєров.

Нагадаємо, міністр оборони України розповів в інтерв'ю Fox News Digital, що фактично кожен десятий українець добровільно вступає до лав Збройних сил України. Тобто після ухвалення закону про мобілізацію темпи поповнення армії стали більшими.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.10.2024 21:56