Рустем Умєров. Джерело: Міноборони

Як закон про мобілізацію вплинув на темпи поповнення ЗСУ: відповідь Умєрова

Фактично кожен десятий українець добровільно вступає до лав Збройних сил України. Тобто після ухвалення закону про мобілізацію темпи поповнення армії стали більшими.

Про це розповів міністр оборони України Рустем Умєров в інтерв'ю Fox News Digital.

"З моменту ухвалення закону про мобілізацію навесні цього року ми збільшили мобілізаційні показники у 2,5 раза. 12 відсотків військовослужбовців добровільно вступають до лав армії завдяки новій системі призову", — зазначив він.

За його словами, закон про мобілізацію мав на меті зробити процес призову до армії ефективнішим і прозорішим. За словами міністра, позитивні показники свідчать, що українці готові "захищати свою землю зі зброєю в руках".

Також журналісти Fox News додали, що незабаром розпочнеться зимовий сезон бойових дій, тому українській владі необхідно активізувати зусилля щодо набору нових солдатів, навчання та надання необхідного військового обладнання для перемоги у війні. Крім того, медійники вважають, що мобілізація відбувається відповідно до планів, які розробив український уряд.

До речі, вчора Умєров підтвердив, що в західних партнерів України виникають питання про мобілізацію 18-25 річних осіб. За його словами, іноді відбуваються такі обговорення цього питання. Однак у представників України наразі чітка позиція: до такого кроку найближчим часом вони не планують вдаватися.

Нагадаємо, вчора міністр оборони України Рустем Умєров запевнив, що не чув про пропозиції відмовитися від окупованих територій в обмін на членство в НАТО. Таке для нього неприпустиме.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.10.2024 19:57