Рустем Умєров. Джерело: Міноборони

"Я би зробив дуже погані речі": Умєров різко відреагував на пропозиції обміняти окуповані території на вступ до НАТО

Міністр оборони України Рустем Умєров не чув про пропозиції відмовитися від окупованих територій в обмін на членство в НАТО. Таке для нього неприпустиме.

Про це він заявив у коментарі "Радіо Свобода" в кулуарах зустрічі міністрів оборони країн НАТО в Брюсселі в п’ятницю, 18 жовтня. Таким чином він відповів на запитання про те, чи чув про подібні пропозиції з боку партнерів.

"Ні, я такого не чув. Якби таке було, я б точно зробив би дуже погані речі", — сказав міністр, не уточнивши, що має на увазі.

Раніше в медіа з’являлися повідомлення про ймовірні пропозиції Україні з боку Заходу відмовитися від окупованих Росією територій в обмін на вступ до Північноатлантичного альянсу. Зокрема, таку ідею висловлював керівник апарату генерального секретаря НАТО Стіан Єнссен в серпні 2023 року.

"Я вважаю, що рішенням для України може бути відмова від території й отримання натомість членства в НАТО", — сказав Єнссен під час панельних дебатів.

Нагадаємо, вчора високопоставлений представник адміністрації президента США Джо Байдена заявив, що члени Північноатлантичного альянсу наразі ведуть дискусію, чи запрошувати Україну до військово-політичного блоку. В НАТО немає спільного рішення щодо цього питання.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 18.10.2024 16:27