Володимир Зеленський. Джерело: president.gov.ua

Обмін територій на членство в НАТО: Зеленський відреагував на заклики західних чиновників

Україна готова до відкритих та мирних пропозицій від інших країн, якщо вони є "реальними". Водночас західні чиновники, які просувають угоду, результатом якої буде обмін окупованих Росією територій на членство в НАТО, не консультувалися з Україною.

Таку заяву зробив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю Financial Times. Глава держави закликав чиновників-ініціаторів таємних угод "викласти ці пропозиції на стіл".

"Люди ніколи не говорили цього [нам]. Люди бояться говорити [мені]. Не через якусь третю сторону. Поговоріть з нами", — сказав він.

Зеленський наголосив, що він відкритий для мирних пропозицій, якщо вони є "реальними" і не спрямовані на підрив підтримки його власних планів.

"Бразилія, у вас є план? Відмінно. Пропозиція від Китаю ми не проти... Але, хлопці, будь ласка, не треба нас ділити", — додав президент України.

Нещодавно генеральний секретар НАТО Марк Рютте заявив, що Україна зрештою стане членом Північноатлантичного альянсу. Ймовірно, вона буде наступною на черзі до НАТО, до якого зараз входить 32 держави.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський заявив у розмові із кандидатом в очільники Сполучених Штатів Америки Дональдом Трампом, що на сьогодні Україна потребує або членства в Північноатлантичному альянсі, або володіння ядерною зброєю для ефективного захисту від російської агресії.

Своєю чергою високопоставлений представник адміністрації президента США Джо Байдена зауважив, що члени Північноатлантичного альянсу наразі ведуть дискусію, чи запрошувати Україну до військово-політичного блоку. В НАТО немає спільного рішення щодо цього питання.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.10.2024 10:57
Володимир Зеленський. Джерело: president.gov.ua