Фото: Офіс президента

Або НАТО, або ядерна зброя: Зеленський розповів, які вимоги України озвучив у розмові з Трампом

Президент Володимир Зеленський заявив у розмові із кандидатом в очільники Сполучених Штатів Америки Дональдом Трампом, що на сьогодні Україна потребує або членства в Північноатлантичному альянсі, або володіння ядерною зброєю для ефективного захисту від російської агресії.

Під час прес-конференції у Брюсселі очільник Української держави розповів, що у ході перемовин пояснив кандидату в президенти США, чому Україні потрібне членство в НАТО на прикладі "Будапештського меморандуму".

"Я говорив про НАТО з Трампом. І якщо Росія порушила цей документ, хоча вона є і була гарантом Будапештського меморандуму, то як можна вірити в цей документ і як можна вірити всім партнерам, які гарантували збереження нашої територіальної  цілісності та суверенітету? А відповідь дуже проста. Чи це працює? Ні, цей документ не працює. Чи працюють домовленості інших великих партнерів з Росією? Ні, не працюють", — зазначив гарант.

Відтак, за словами Зеленського, або в України буде ядерна зброя, і тоді ми отримаємо захист, або наша держава повинна бути частиною НАТО.

"Хто з цих великих країн, всіх ядерних держав, постраждав? Всі? Ні. Одна. Україна. Хто віддав ядерну зброю? Всі? Ні. Одна. Хто? Україна. Хто сьогодні воює? Україна... Країни НАТО сьогодні не в війні. Країни НАТО не воюють. Країни НАТО люди всі живі, слава Богу. І тому ми обираємо НАТО, а не ядерну зброю", — додав Зеленський.

Нагадаємо, раніше Зеленський заявляв, що Китай допомагає Російській Федерації у затягуванні війни проти України. За його словами, Москва також отримує військову допомогу з Північної Кореї та Ірану.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 17.10.2024 15:57