Будівля федерального міністерства юстиції в Берліні. Джерело: DW

Німецький уряд визнав сексуальне насильство на війні воєнним злочином

Уряд Німеччини 1 листопада схвалив законопроект, який у німецьких судах кваліфікуватиме сексуальне насильство в зонах воєнних дій як воєнний злочин і злочин проти людяності. Ідеться про сексуальне насильство, сексуальне рабство та примусовий аборт.

Про це повідомило DW. Визнання таких дій злочинами проти людяності та воєнними злочинами дасть змогу в майбутньому притягати винних до відповідальності в німецьких судах, навіть якщо правопорушення відбувалися в інших країнах.

"Сексуалізоване насильство уже давно використовується терористами у збройних конфліктах у всьому світі як тактична зброя. Схвалення цього законопроекту також є реакцією федерального уряду Німеччини на злодіяння, вчинені російськими військовими під час вторгнення в Україну" — зазначив федеральний міністр Німеччини у справах сімʼї Ліза Паус.

Раніше, обговоривши проблему сексуального насильства як інструменту ведення війни, члени Ради Безпеки прийняли резолюцію, в якій йдеться про необхідність покінчити з безкарністю за сексуальні злочини, зміцнити механізми їх розслідування і забезпечити надання всебічної допомоги жінкам і дівчаткам, які постраждали від сексуального насильства. 13 членів Радбезу проголосували "за", Китай і Росія утрималися,

Нагадаємо, що в жовтні Організація об'єднаних націй підтвердила застосування російськими окупантами сексуалізованого насильства до понад сотні українців. Жертвами рашистів стало 94 чоловіки, 51 жінка та чотири дівчини.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.11.2023 10:55