Фото: Офіс президента

Норвегія виділить Україні понад $92 млн: на що спрямують кошти

Норвегія виділить Україні один мільярд крон (92,69 мільйона доларів). Їх спрямують на підтримку протиповітряної оборони.

Про це заявив прем'єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стере, передає The Guardian.

"Українцям потрібно більше засобів протиповітряної оборони, щоб захистити своє населення від російських бомб і ракет", — заявив Стере.

У виданні зауважили, що таке оголошення Стере зробив через день після того, як Норвегія оголосила, що передасть Україні шість винищувачів F-16, аби допомогти їй у захисті від російських повітряних атак.

Варто зазначити, що лідери п’яти країн (США, Нідерланди, Італія, Румунія, Німеччина) на саміті Північноатлантичного альянсу, який стартував 9 липня, пообіцяли надати Києву додаткові системи протиповітряної оборони. Загальна сума допомоги, яку партнери загалом партнери зобов’язалися виділити, становить понад один мільярд гривень — вона передбачає нові системи ППО та "сотні додаткових перехоплювачів впродовж наступного року".

Нагадаємо, Естонія передала Україні зенітно-ракетні комплекси Mistral. Це зброя малого радіуса дії із запасом ракет-перехоплювачів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 11.07.2024 16:40