Фото: АрміяInform

Нова ракетна атака росіян: ЗСУ попередили українців про загрозу обстрілів

Російські терористи можуть завдати чергового ракетного удару по території України. Це може бути не обов'язково масований удар, росіяни можуть вдатися і до точкових ударів, або атак хвилями.

Про це повідомила начальниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

Вона зауважила, що корабельне угрупування ворога на бойовому чергуванні в Чорному морі продовжує перебувати без змін.

"Це 15 ворожих кораблів, серед яких залишаються 5 ракетоносіїв, споряджені кількістю до 32 ракет "Калібр". Серед цих носіїв є і підводні",  розповіла Гуменюк.

Вона також нагадала, що пуски ракет з підводних носіїв досить складно виявляти українським силам ППО.

"Тому і загроза лишається дуже високою. Зауважимо, що така кількість ракет давно не фіксувалася в Чорному морі, вони давно не виводили так багато ракет", — зазначила Гуменюк.

Крім того, начальниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України зазначила, що наразі спостерігається активність авіації російських військ.

"Враховуючи, що ворог вишукує нову тактику застосування ракетних ударів, можливо, це не буде обов'язково масований удар. Можливий і точкові, а може й кількома хвилями. Але така готовність говорить про високу загрозу і треба бути дуже пильними", — допустила Гуменюк.

Нагадаємо, у ніч проти 1 березня російські загарбники атакували Україну дронами. Зокрема, над Полтавщиною збито п'ять БпЛА ворога.

Додамо, у понеділок, 27 лютого, під час повітряної тривоги у місті Хмельницький пролунало декілька вибухів. Саме в цей час окупанти атакували територію України дронами-камікадзе. Вранці стало відомо, що одна людина загинула, а четверо були госпіталізовані.

До того ж під час ліквідації наслідків нічної атаки російських дронів на Хмельницький загинули двоє рятувальників. Це — 21-річний Владислав Дворак та 31-річний Сергій Севрук. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.03.2023 09:36